Wie zijn wij

Initiatiefnemers

Martine de Bruijn

Klik op de foto voor meer informatie over Martine de Bruijn

Yvon Koene- van Meurs

Klik op de foto voor meer informatie over Yvon Koene- van Meurs

Gemeenschapscoach

Maud van der Knaap

Janneke Sauer

Klik op de foto voor meer informatie
over Maud van der Knaap
Klik op de foto voor meer informatie
over Janneke Sauer

Ambassadeurs

Kelly van de Goorbergh

Klik op de foto voor meer informatie over Kelly van de Goorbergh

Aline van Rijn

Klik op de foto voor meer informatie over Aline van Rijn

Cynthia van der Mark

Klik op de foto voor meer informatie over Cynthia van der Mark

Ruud van Mil

Klik op de foto voor meer informatie over Ruud van Mil

Monique Moor

Klik op de foto voor meer informatie over Monique Moor

Marloes Mosterd

Klik op de foto voor meer informatie over Marloes Mosterd

Hoe het begon

Yvon, Maud, Dave en Martine

Yvon, Martine en Dave. Wij kennen elkaar nu ruim 12 jaar. Alle drie waren wij werkzaam op de Lentiz Dalton in Naaldwijk. Yvon is nu nog steeds werkzaam op de school, Dave werkt in het basisonderwijs en Martine is zelfstandig ondernemer geworden. Alle drie geboren en getogen in verschillende dorpskernen in het Westland.

Nieuwe ontmoeting

In het najaar van 2021 ontmoetten wij elkaar ‘opnieuw’ bij een lezing van Conrad van Pruijsen van de Ondernemende School, georganiseerd door Nieuw Westland. We werden geraakt door de presentatie van Conrad. Het ging over hoe je een nieuw schoolinitiatief kunt starten, waarin het welzijn van kinderen voorop staat. Dat is toch wat alle ouders voor hun kinderen wensen. Hij gaf ons nieuwe inzichten hoeveel ruimte er is binnen de regels van het nieuwe inspectiekader. Dit maakte ons zo enthousiast en nieuwsgierig dat we meer wilden weten en we besloten af te spreken.

Er volgde een aantal verdiepende gesprekken en daaruit voortkomend zijn we gestart met het ontwikkellab ondernemend onderwijs. In een vijftal bijeenkomsten hebben wij vanuit biografisch onderzoek onze eigen onderwijservaringen en onderwijsdenkbeelden, doordacht, doorvoelt en doorgewerkt. Hierin hebben wij elkaar goed leren kennen, een sterk fundament voor samenwerking. Al snel werd duidelijk dat wij vanuit onze volle overtuiging hier onze missie van willen maken. Ook gedreven op persoonlijk vlak. Want alle drie zijn wij ook ouder van jonge kinderen. En gunnen wij onze jongens goed onderwijs!

Inmiddels staan wij ingeschreven als vereniging De Ondernemende School Westland. Wij werken hard, samen met onze gemeenschapscoach Maud van der Knaap, om aan ons initiatief verder te bouwen.

Ga jij AAN op ons initiatief en wil je meer weten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@deondernemendeschool-westland.nl

Hartelijke groeten,

Yvon, Martine en Dave